lørdag 14. november 2009

Going to København

Da har jeg og min venninne kommet tilbake fra vår Københavntur. En skikkelig mamma-slappe-av-og-shoppe-tur:) Det er vel noe enhver mamma trenger i blant:)
Vi bodde på Hotel Aleksandra som lå rett ved Rådhusplassen, og perfekt til. Fint hotel med klassiske danske design møbler til en ganske så grei pris.Det ble mest shopping og endel god mat og drikke:)
Vi kom dit på ettermiddagen og da gikk vi for det meste i Strøget og kikka på diverse kjedebutikker og mest klær som Monki, Topshop, Modstrøm, Mads Nørgaard og prøvde oss på Urban Outfitters, men den rakk vi ikke før stengetid. Vi var også innom Hay shop hvor jeg kjøpte en søt gul Fjellreven sekk til min lille datter og Astack lysestaker fra Helgo.
Føste kvelden spiste vi en utrolig deilig middag på Le le Nha Hang i Vesterbrogade.Veldig god vietamsnesisk mat!!
Dag 2 begynte vi dagen med å gå i Kompagnistrædet og Læderstrædet. Her ligger flere sjarmerende interiør, vintage, design og barnebutikker.De som vi likte best her var Liebe, Creme de la creme de la edgar og Grøn lykke .Ble litt shopping her ja:)

Så tok vi også turen innom Urban Outfitters som vi ikke rakk dagen før. Her er det to etasjer med mye fine klær til både menn og kvinner og noen ting som passer som tulle-julegaver:)
Så gikk turen til en av mine favoritter, nemlig Taeko i Gothersgade 17, en liten japansk butikk med masse kopper, boller, tebokser, papir m.m. Her ble det enda mere shopping på oss. Måtte jo ha enda flere tebosker og noen tekopper og dyppeskåler.
Etter all denne shoppingen måtte vi jo ha litt lunsj og da ble det asiatisk igjen på Ricemarket i Hausergade 38 ved kulturtorvet. God mat, men bare helt greit og ikke noe å hoppe i taket for:) Etter dette gikk vi i Rosengade og i Den Kinesiske Butikk. Mye fint og billig kina-ting. Etter dette var vi innom Fannymia i klosterstrædet. Mye søtt til barn. Der fant jeg en søt genser til mini og noen fine tapeter.
Vi avsluttet shoppingen den dagen med en tur innom Weekday i Vestergade. Etter dette hadde vi ganske så mye å bære på så vi måtte slappe av litt på hotellet, før turen gikk til Kung Fu Izakaya Bar i Sundevedsgade i Vesterbro.
Her koste vi oss på en fullsatt bar med veldig god japansk mat. Mye småretter og mye forskjellig mat som grillspyd, nudler, sashimi og mye mer. Her hadde de og helt fantastiske drinker og det ble og god umeshu-vin og sake:) Anbefales om man liker ordentlig japansk mat:)
Siste dagen var vi ganske slitne og begynte å få litt nok av shoppingen så vi gikk tilbake til de butikkene vi bare måtte ha noe i og satt en stund på den koselige antikvariat-cafe`en, Cafè Pauldan i Fiolsrædet. Det ble også litt julepyntshopping hos Søstrene Grene.
Vårt siste måltid i Køben ble på Wagamama på baksiden av Tivoli. Rimlig asiatisk mat. Som vanlig så blir min reise til utlandet alltid preget av min elsk til Asia:) Burde sikkert utforsket det som er typisk dansk mere, men har vært i Køben endel ganger, og føler vel ikke akkurat at det danske ligger så langt fra det norske heller. Dessuten liker jeg det asiatiske så mye bedre og klarer rett og slett ikke å la være :) Så vår lille københavn-tur ble et lite dykk i den asiatiske verden. Mye god mat og shopping, men også en god del avslapping og søvn hvilket vi småbarnsmødre bare må ha når vi har mulighet for det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar