søndag 24. januar 2010

Brownies and tea


I dag har vi kost oss hjemme med brownies. Fikk denne herlige oppskriften av ei venninne. Det er en skikkelig kaloribombe og skikkelig godt!:) Oppskriften er fra kokeboken "Deilig sjokolade" fra Spektrum forlag.

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør en lav 20 x 20 cm stor kvadratisk kakeform, og kle den med  
bakepapir 
 
Ha smøret, begge sukkertyper, sjokoladen og sirupen i en tykkbunnet  
kjele og varm forsiktig opp under omrøring til alt er godt blandet. Ta  
kjelen av varmen, og sett sjokoladeblandingen til avkjøling.
 
Visp sammen egg og sjokoladeessens  
i en annen bolle. Visp inn den avkjølte sjokoladeblandingen.
 
Sikt mel, kakaopulver og bakepulver i en annen bolle, og vend deretter  
forsiktig de tørre ingrediensen inn i egge- og sjokoladeblandingen med  
en metallskje eller en slikkepott.
 
Ha kakerøren over i den smurte og kledde kakeformen og stek kaken i  
den forvarmede ovnen i ca 25min, eller til overflaten er sprø og  
begynner å slippe i kantene på formen. Midten av kaken skal fortsatt  
være tung og bløt.
 
La kaken være i formen til den er helt kald.
 
 
6ss usaltet smør, pluss ekstra til smøring
1 3/4 dl fint sukker
1 1/4 dl mørkt brunt sukker
125gr mørk sjokolade
1 ss maissirup eller lys sirup
2 egg
1 ts sjokoladeessens eller vaniljeessens
1 3/4 dl hvetemel
2ss kakaopulver
1/2 ts bakepulver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar